En weer door

Helaas moeten we morgen ons zanderige paradijs op Magnetic Island al weer verlaten. Met pijn in het hart. De camping is weliswaar niet echt briljant qua voorzieningen, maar de sfeer en de enorme hoeveelheid natuur waar je hier aan wordt blootgesteld maken dat meer dan goed. Zo zat er vandaag een koala in een boom op 15 meter afstand van onze tent, dat is ook in Australië niet echt standaard op een camping. Daar komt nog bij dat er hier dagelijks allerlei verschillende vogels te zien en (vooral) te horen zijn en de weg naar het toiletgebouw regelmatig versperd wordt door possums (4 stuks totnogtoe geteld, één met een jonge possum op haar rug) en wallaby's. Als je de wc dan hebt weten te bereiken, vind je daar ook nog allerlei fauna (met name insecten helaas).
Ik heb het dan nog niet eens gehad over de gezellige bar, die naast een dagelijks happy "hour" van 16:00 tot 19:00, ook elke avond een activiteit biedt (b.v. coconut bowling of een pub quiz), met bijbehorende cocktail aanbiedingen. Aangezien de typische Australische campinggast, zoals eerder beschreven, om half 7 voor de tv zit en om 9 uur op bed ligt, is zo'n bar een enorme bonus als je net iets avontuurlijker bent aangelegd.
Maar goed, het is dus weer tijd om te gaan. Vandaag hebben we nog een wandeling gemaakt naar de forten die hier tijdens WO2 zijn gebouwd en de Rock Wallaby's bij het plaatsje Arcadia gevoerd. Verder hebben we alle accommodatie voor de laatste week van onze reis geboekt. We hebben nog 7 dagen om de laatste 1400 km naar Brisbane af te leggen en in combinatie met wat we nog willen ondernemen (o.a. Whale watchen vanuit Hervey Bay) betekent dit dat we verder in appartementen/cabins/motelkamers zitten. We pakken morgen dus voor de laatste keer onze kampeerspullen in, hopelijk droog en enigszins zandvrij!

3 thoughts on “En weer door

  1. Hartstikke leuke foto’s maak er nog een mooie week van,het gaat nu heel snel.En als het lukt een foto van een walvis . Laura en Ilse en Dennis zien er gezond uit.Dus die kunnen de terugreis wel weer aan.Fijne voortzetting van jullie trip

  2. Weer een hele mooie reportage! Geniet nog maar van jullie laatste onderdeel van de vakantie. In zo’n prachtige flora en fauna zal jullie dat wel lukken.
    Nog een heel fijne tijd en gezond en wel weer thuis!
    Groeten oom Ad en tante Jacqueline.

    • Leuk dat jullie weer zo enthousiast zijn, bedankt voor alle reacties!
      Morgen gaan we Whale watchen, dus hopelijk komen er nog wat mooie foto’s bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *