Het regenwoud

Zoals jullie waarschijnlijk al hadden opgemaakt uit onze vorige post hebben we het erg naar ons zin in Port Douglas. We zouden hier 3 dagen blijven, maar 3 dagen werden 4 dagen, 4 dagen werden 5 dagen en vannacht was alweer onze 6de nacht hier! Vandaag is het echter tijd om te gaan. We zijn inmiddels druk aan het inpakken en zometeen gaan we richting Cairns rijden. Eigenlijk zouden we nog een uitstapje naar Cooktown maken, maar het regent daar momenteel en daarnaast moeten we natuurlijk ook nog iets over houden om te doen hebben wanneer we hier over een paar jaar weer terug komen ;-).
We hebben onze tijd hier overigens aardig weten te vullen. De eerste dagen hebben we redelijk rustig aan gedaan, maar daarna zijn we behoorlijk actief geweest. Zo zijn we onder andere gaan wandelen bij Mossman Gorge, een kloof in het zuidelijke deel van Daintree National Park. Hier was een mooie boardwalk waar Gert-Jan vele foto’s heeft gemaakt, maar mijn favorieten zijn toch wel die van Ilse en Laura aan het turnen aan de kabels van de hangbrug.

Afgelopen zondag zijn We bij het plaatselijke Wildlife Park geweest, Wildlife Habitat, om te gaan ontbijten met de vogels. Dit was een erg leuk begin van onze zondag. Wildlife Habitat is een niet al te groot park waar ze verschillende natuurlijke leefomgevingen uit deze streek hebben nagebouwd. In het restaurantgedeelte waren wat vogels en verzorgers neergestreken en daartussen kon je dus ontbijten. Het ontbijten met de vogels was even wennen, vooral voor Dennis, maar uiteindelijk zat ook hij lekker te eten. Het hoogtepunt voor de kinderen was toch wel het voeren en aaien van de kangaroes. Ze zijn hier erg lang zoet mee geweest. Zelfs Dennis kreeg plezier in het voeren van de kangaroes. Het uit de hand laten eten van de opdringerige eenden was nog wel een beetje te eng voor de kinderen. Een ander mooi onderdeel was het regenwoud met heel veel vogels, inclusief de met uitsterven bedreigde cassowary. Ze hadden ook koala’s, maar hun leefomgeving was een beetje karig nagemaakt. Maar goed, ze hebben ook alleen een boom met eucalyptusbladeren nodig. In het wild zijn de koala’s veel leuker en bovendien zagen we ze in het wild ook nog van dichterbij :=). Het leuke is ook dat het ticket 3 dagen geldig is. We zijn gisteren aan het einde van de dag nog even terug geweest om kangaroes te voeren en extra foto’s te maken. GJ heeft toen ook eindelijk uitgebreid de Echidna kunnen bestuderen. Dit dier zat alle andere keren dat we in een dierentuin waren te slapen op een lastig zichtbare plaats. In het wild hebben we het twee keer gezien, één keer moeilijk zichtbaar in de bosjes bij Cradle Lake en de andere keer langs de weg, zodat GJ ook niet goed kon kijken. Hij was daar inmiddels behoorlijk gefrustreerd over ;-).
Zondag zijn we ook nog naar de Sunday Markets in Port Douglas geweest. Op deze markt geen eten, zoals in Darwin, mar wel heel veel snuisterijen in allerlei leuke kraampjes. Het was er erg gezellig en de setting, vlakbij het strand en toch in het centrum van het stadje, is ook erg leuk. Maandag en dinsdag zijn we naar Cape Tribulation geweest. We moesten met de kabelferry de Daintree rivier oversteken en vanuit daar kun je door het park rijden. Hier en daar leuke korte wandelingen en er is ook heel veel accommodatie en cafeetjes. Het seizoen is nog niet helemaal begonnen, niet alles is al open. Dit maakt het relatief rustig in het park. Het park zelf is een enorm mooi regenwoud bestaande uit heel veel verschillende flora. Helaas hebben we niet heel veel fauna gezien. Alhoewel we heel vaak gewaarschuwd werden voor mogelijk overstekende casowari, hebben we er tot grote teleurstelling van GJ, geen gezien in het wild. Wel hebben we een hele grote blauwe vlinder gezien.
Maandagmiddag hebben we een krokodillencruise gemaakt. We hebben er 3 gezien, een vrouwtje van 2,5 meter lang, een jonkie van ongeveer 75 cm lang en een heel kleintje van 25 cm. Een mannetje van 4 meter hebben we alleen door de verrekijker gezien. Hij dook onder en kwam helaas niet meer boven. Krokodillen kunnen maximaal 2 uur onder water blijven. Volgens onze gids deed deze dat zelden, maar we hebben het beestje niet meer gezien. De kinderen vonden de boottocht en vooral het bijbehorende kijken door de verrekijkers erg leuk. Dennis zag in elke boomstam een krokodil en heeft er naar zijn volle overtuiging wel 10 gezien!
Gisterennacht heeft het hier flink geregend en gisteren in het Daintree National park hebben we ook een paar kleinere buitjes gehad. Laten we hopen dat het weer een beetje droog blijft de komende dagen, want we willen gaan kamperen in Cairns. We zijn echter wel mooi weer kampeerders, vooral na deze luxe week, dus we laten jullie wel weten hoe dat uitpakt. De dag is vandaag in ieder geval begonnen met een mooie blauwe lucht. Zometeen dus eerst nog even zwemmen voor we vertrekken!

3 thoughts on “Het regenwoud

  1. Mooie beestenboel daar! 😀 Volgende keer gaan we mee! 😉

    Hier is de zon alweer verdwenen, maar dat is ook wel fijn als je de hele dag binnen zit, al was het in de weekenden natuurlijk niet vervelend 🙂 Hopelijk moet de echte zomer hier ook nog komen, dan krijgen jullie het niet zo koud bij terugkomst 😛

  2. hallo ilse. meisje, wat maak jij toch allemaal mooie dingen mee: turnen aan een hangbrug, krokodillen zien, kangoeroes voeren, blauwe vlinders zien enz. de laatste week niet heel veel gereisd, maar de komende dagen weer wel. je hebt je “huiswerk” allang af zeker. je bent gelukkig over een maandje weer terug op school. op de foto’s zie ik dat je hardstikke bent gegroeid, tenslotte al bijna zes jaar. we hebben een fijne zonnige meivakantie gehad en zijn nu alweer twee weken naar school. we beginnen nu te werken over indianen. zijn die er ook in australie? jammer dat je net niet bij het pleinfeest van 8 juni kan zijn. de informatie over jullie reis hangt uitgebreid in de gang, er kan bijna niets meer bij (we zitten al bij de muur van de klas naast ons). natuurlijk laten we alles hangen totdat jij er weer bent. bedankt voor je mooie kaart voor de juffendag, het was een gezellig feestje met elkaar. we zijn weer goed verwend en hebben een prachtige kroonkaars gekregen en veel bloemen en chocola. ik hoop dat het volgende week gaat lukken om met meester hendrik een skype-momentje te vinden, dat zou zeker leuk zijn en nu moet ik er wel voor zorgen dat ik er dan zelf ook bij kan zijn. groetjes vanuit de lorentzschool en tot gauw

  3. Fijn dat jullie weer leuke foto’s ons hebben gestuurd, Thea heeft ze ook allemaal bekeken en ze was verrukt van de mooie natuur en dierenfoto’s. Ook de kinderfoto’s zijn heel leuk en je kunt zien dat ze gegroeid zijn .Goed dat jullie een paar dagen rust hebben genomen, jullie moeten voor het laatste stuk niet oververmoeid zijn , er komt nog heel wat moois denken we , dus nog even genieten.Margreet gaat dit weekend met Sander naar Texel, met een kennisje en het zou goed weer blijven. Wij gaan huis/tuin klussen en lekker eten en zo.De foto van de kinderen hebben we als buraeublad op de laptop die hadden we toch liever dan een foto van een krokodil[nog bedankt Gert-Jan] Groeten uit Leeuwarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *