Laatste avond in Brisbane

Het is alweer zover: de laatste avond van onze vakantie is aangebroken. We brengen deze door in een appartement in Brisbane, hetzelfde als bij onze vorige reis. De meisjes zijn een verdieping lager nog even gaan zwemmen en Johanna let op ze vanuit de hot tub. Vandaag hebben we nog even wat inkopen gedaan (we hadden onder andere nog een paar extra tassen nodig) en een laatste bezoek gebracht aan Lone Pine, ons favoriete dierenpark hier.

Gisteren hebben we een behoorlijk lange wandeling gemaakt in Noosa National Park. Het was eigenlijk de bedoeling om een kort rondje te maken, maar toen we zo’n beetje terug wilden lopen kwamen we een dame tegen die ons vertelde dat er verderop dolfijnen waren gezien en dat wilden we natuurlijk niet missen… Uiteindelijk hebben we zo’n 10 km gewandeld en een koala, dolfijnen, een lace monitor (grote hagedis), kuikentjes van de brush turkey en een enchidna gezien. Dennis kwam bovendien nog een slang tegen. Hij was wat vooruit gelopen en dacht over een tak heen te stappen toen die zich opeens oprolde. Hij was behoorlijk geschrokken en is de verdere wandeling bij de groep gebleven ;-). Toen we weer terug waren hebben we geluncht bij de Noosa Surf life saving club. Die Surf life saving clubs heb je  in bijna elke strandplaats. Je kunt er voor een heel redelijke prijs iets eten of drinken met een schitterend uitzicht over de oceaan. In principe moet je daarvoor lid zijn, maar als je meer dan 15 km verderop woont ben je als gast welkom. We hebben de afgelopen weken heel wat van deze clubs bezocht, maar die van Noosa is qua faciliteiten en vooral qua ligging met afstand de mooiste! Groot en ruim, direct aan een schitterend strand en met uitstekende maaltijden.

Na de lunch zijn we vertrokken richting Brisbane, met een tussenstop bij de Ray’s Outdoors waar we naar binnen gingen voor een broek voor GJ, maar naar buiten kwamen met nieuwe fleecejacks voor de meisjes :-(.

Nu zitten we dus in Brisbane. De bagage is weer ingepakt (we checken zo’n 140 kilo in) en we zijn druk bezig de overgebleven frisdrank weg te werken. De Australische wijn is gisteren al opgegaan :-). Terugkijkend zijn onze 6 weken hier omgevlogen. We hebben het weer ontzettend naar onze zin gehad en het blijft jammer dat Australië zo’n eind vliegen is, maar hopelijk lukt het om in 2017 weer te gaan. Als het kan weer met een huizenruil, want dat is ons erg goed bevallen.

Het gaat er vanavond niet meer van komen om de resterende foto’s te uploaden, dus die houden jullie nog te goed. Voor nu alleen een paar foto’s van de afgelopen dagen die nog op mijn telefoon stonden. Ik probeer nog een filmpje van een lace monitor die op onze camping bij Cooktown rondliep te uploaden.


  

 

Lace Monitor Lions Den

 

2 thoughts on “Laatste avond in Brisbane

  1. Nou,jullie zijn niet veel veranderd op die laatste foto, dus we herkennen jullie nog wel op schiphol,goede reis en probeer nog wat rust te pakken in jullie overstap. Goede vlucht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *