Korte update vanuit Motueka

De afgelopen dagen is het even stil geweest, maar we hebben onze eerste wandelingen op het Zuidereiland inmiddels achter de rug! Gisteren hebben we overnacht op de DOC campsite bij Pelorus Bridge (dus geen Internet) en vandaag staan we op de Top10 camping bij Motueka (vlak bij Abel Tasman National Park). Morgen moeten we al weer vroeg uit de veren, want we gaan met de watertaxi naar Bark Bay om een stuk van de Abel Tasman coast track te lopen. Jullie zullen dus nog tot morgenavond (onze tijd) moeten wachten op de verdere verhalen en de foto’s van de afgelopen dagen.

5 thoughts on “Korte update vanuit Motueka

  1. Zijn jullie bij Pelorus Bridge ook nog even naar de waterval gelopen waar ‘s avonds gloeiwormen te zien waren? En stond er inmiddels wat water in de rivier? Toen wij er waren was het maar een heeeeeel klein stroompje. Nieuwe toiletgebouw klaar?
    Wat leuk dat jullie een stuk van de coast track gaan lopen! Prachtig prachtig 😀 Wij waren daar met Sinterklaas.. toen was Nederland helemaal wit. Gister heeft het hier wel gesneeuwd, maar wit is het zeker niet. Geniet!

    • We zijn wel naar die waterval gelopen, maar dan ‘s ochtends. Tegen de tijd dat het ‘s avonds echt donker is, slapen de kinderen al. De rivier is nog steeds een niet al woeste stroom (er stond waarschijnlijk wel wat meer water in dan toen jullie er waren), maar tussendoor, op 28-12, is de rivier volledig uit zijn oevers gebarsten en heeft de hele camping overstroomd. Ze hadden in het café bij de camping foto’s van volledig weggespoelde tenten en auto’s die tot hun dak in het water stonden! Het toiletgebouw is, waarschijnlijk mede door de overstroming, nog steeds niet klaar, maar je kunt wel zien dat het mooi gaat worden :-).

  2. Vanmiddag belde “ons”ma (tante Corrie), ze was door 2 nichten (geslacht vrouwelijk) gebeld met de vraag waar Bert en Ella zitten. Dus weer een paar mensen kunnen geruststellen. We reizen dagelijks een stukje met jullie mee, geweldige reis!

  3. Wij zijn iedere keer weer benieuwd naar jullie belevenissen .Hoe vinden Bert en Ella Nieuw Zeeland? Genieten ze net zoals jullie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *