Van Westport naar Franz Josef

Vandaag zijn we van Westport naar Franz Josef Glacier gereden, wederom langs een prachtige route. Het eerste stuk, van Westport naar Greymouth voerde ons over een kustweg met spectaculaire uitzichten. Het werd ons al snel duidelijk waarom dit stuk weg door Lonely Planet is opgenomen in de top 10 van beste roadtrips. Onderweg zijn we eerst gestopt om de Truman track te lopen, een korte wandeling over een bospad naar een beschutte baai, waar de golven woest op de rotsen beuken. De kinderen hebben daar lekker op het strand en met de golven gespeeld. Vervolgens zijn we een stukje verderop de pancake rocks en de blowholes gaan bekijken. Waarom de pancake rocks zo genoemd zijn, blijkt denk ik wel uit de foto’s. Helaas was het eb, dus de holes wilden niet blowen. Na de wandeling zijn we in het tegenover gelegen restaurant gaan lunchen. Met pannenkoeken, uiteraard! Ilse vond het de beste pannenkoeken die ze ooit gegeten had, hoewel dat later werd bijgesteld naar de op één na beste, na die van papa, waar ze overigens al enige tijd om vroeg.
Het tweede deel van de dagetappe voerde ons van Greymount naar Franz Josef. Op dit stuk zagen we de bergen aan de horizon steeds groter worden en regen de scenic reserves zich aan elkaar. Stel je de bospaden die ik inmiddels veelvuldig gefotografeerd heb voor, maar dan breder en geasfalteerd en dan heb je een goed beeld van dit stuk van de route. De laatste 50 kilometer werden we gehaasd door een tankwagen met aanhanger. De chauffeur was duidelijk bekend op deze weg en wist ons regelmatig bijna los te rijden. Dat een vrachtwagen over de 100 rijdt, zijn we inmiddels wel gewend, maar dat hij een bochtige weg net zo snel afdaalt als een personenauto was toch nieuw voor ons. Inmiddels zitten we al weer enige tijd te computeren in ons bijzondere onderkomen voor de nacht, een hoekchalet met twee stapelbedden en de keuken in één ruimte. We zullen proberen er morgen een foto van te maken.
Hieronder de foto’s die ik vandaag gemaakt heb, met bij voorbaat excuses aan hen die niet op foto’s van de kinderen zitten te wachten ;-).

4 thoughts on “Van Westport naar Franz Josef

  1. Je foto`s van de prachtige natuur zijn geweldig ,maar de foto`s van jullie kinderen daar smelt ik van. groeten!

  2. Wat een knoerd van een berg, jullie weten nu de spanning wel op te voeren , he’ Zullen jullie voorzichtig zijn , tuurlijk doen jullie dat weet ik ook wil. Moet het toch weer even zeggen . Pracht foto’s van de kids . Ilse en Dennis met precies dezelfde loophouding en Laura die afwachtend het natuurgeweld aanschouwd. Geeft en mooi beeld hoe ze die alles in zich opnemen. Dat van de pannekoeken was ook lief , je moet je vader nooit afvallen Ilse.Groetjes opa en oma.

  3. Ziet er weer erg mooi uit! Genieten! De Gletsjer al van dichterbij gezien?
    Ilse, Dennis en Laura zijn volgens mij net zo vrolijk en nieuwsgierig als de Weka’s daar 😉
    We blijven lezen!

    Gr. Michiel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *