Naar Newcastle

Na nog een laatste relaxte dag met veel ronddwalen en terrasjes pakken in Sydney, hebben we gisterenavond al onze spullen weer ingepakt en in de auto gepropt. Dat leverde overigens nog wel wat problemen op, want hoewel de auto als geheel groot genoeg lijkt (het is een Holden Commodore Sportwagon), is de bagageruimte wat aan de kleine kant. Het was dus weer ouderwets bagagetetris spelen om alles er in te krijgen. Toen dat gelukt was zijn we naar Bondi Beach gereden, want we konden Sydney natuurlijk niet verlaten zonder daar even gespeeld en gezwommen te hebben. Ik moet zeggen: het is een mooi strand bij een wijk die het relaxte surf/strandleven aan alle kanten uitstraalt, maar het strand zelf is niet beter dan bijvoorbeeld Manly beach. Rond een uur of twee hebben we de kinderen zo goed en zo kwaad mogelijk weer een beetje zandvrij gemaakt en zijn in de auto geklommen om naar onze eerste camping op het vasteland te rijden, ergens in de buurt van Nelson Bay, boven Sydney, zo hadden we bedacht.
We hadden daarbij echter geen rekening gehouden met de drukke vrijdagmiddagspits, die ook hier al om half 3 begint. Dat betekent hier niet direct dat je in de file staat, maar de doorstroomsnelheid van het verkeer ligt toch wel een stuk lager dan normaal. Daar komt bij dat Sydney enorm uitgestrekt is en we zo’n beetje de hele stad door moesten, dus toen we eenmaal de grootste drukte achter ons hadden gelaten, was het al na vieren.
Na een korte eetstop zijn we dus maar een camping gaan zoeken. Eerst vonden we een camping in Redhead onder Newcastle, maar deze was vol. We mochten nog wel voor AUD$ 40 op een vaag veldje achter het kantoor naast een roestige aanhanger staan, maar daar hebben we voor bedankt. Ter plekke hebben we gebeld naar de volgende camping op de kaart, hemelsbreed 15 km verderop. Daar was nog wel plaats, maar dan moesten we wel erg opschieten want de receptie ging over een uur dicht!? De weg erheen (30 km) was inderdaad bezaaid met stoplichten en 40 km zones, maar krap 40 minuten later stonden we voor de deur. We staan dus nu in Stockton, een plaatsje boven Newcastle op een schiereiland. We zitten nu op een camping aan het strand, dat we vanwege het vroege donker worden nog niet hebben kunnen verkennen. We moesten overigens ook de tent in het donker opzetten, maar voor die test zijn we volgens mij met vlag en wimpel geslaagd :-). De camping is wel aardig, met goede faciliteiten. We zijn benieuwd hoe de omgeving er uitziet als het licht is. Enige minpuntje tot nu toe zijn de (plaatselijke?) hangjongeren buiten de camping….
De foto’s staan er nu ook bij!

7 thoughts on “Naar Newcastle

  1. “maar het strand zelf is niet beter dan bijvoorbeeld Manly beach”; je praat er over alsof het ‘t strand van Scheveningen is 🙂

    • 🙂 Nou ja, het ging erom dat er, als het over de stranden van Sydney gaat, vrijwel altijd over Bondi gesproken wordt, alsof dat het absolute topstrand is. Er zijn dus nog veel meer stranden bij Sydney die volgens ons niet voor Bondi onderdoen. Dus mocht je een keer in de buurt zijn… 😉

  2. Er gaat niets boven Renesse! Of surfstrand de Grevelingen.
    Gisteren je pa en ma gezien op het 82ste verjaardagsfeestje van (tante) Corrie. Zien er patent uit. Alleen heeft Ella weer last van haar gelaatspijn; ik mocht maar aan een kant kussen. De middag en deel van de avond doorgebracht met verhalen over Nieuw Zeeland en Australie. Loeigezellig.

  3. Inderdaad heel gezellig bij tante Corrie maar je moeder kreeg last van jetlag toen we om zeven uur naar huis gingen met oom Theo en Truus achterin . Ze viel prompt in slaap!
    Pa.

  4. Ik reis al een paar weken met jullie mee. Heerlijk! Geniet lekker daar, in de 3gatenbrug alles ok. Mooi weer dus iedereen is weer buiten bezig.

    Goede reis verder. Groet Josje

  5. Leuk de verhalen van Bert en Ella maar ik vind jullie verhalen en foto`s ook fantasties. Als je bij Ard langs wil gaan laat het maar weten ik geef je de gegevens wel(adres,telefoon. ) gr . van ons, Kees en Anneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *