Eindelijk weer foto’s

Hierbij, met de nodige vertraging, de foto’s van onze laatste dag in Cairns, Mission Beach en Magnetic Island. Ik had ze al veel eerder willen uploaden, maar we hadden het simpelweg te druk met wandelen, beesten kijken / voeren en relaxen in de zon (overdag) of integreren met backpackers en kokosnoot bowlen in de bar (‘s avonds).

Inmiddels hebben we Magnetic Island, met pijn in ons hart, weer achter ons gelaten en zijn doorgereisd naar Airlie Beach. Daar zijn we gisterenavond wat gaan eten. Het stadje is behoorlijk veranderd sinds 2002, maar we konden de pub waar we indertijd een paar keer geweest zijn nog wel terugvinden. We moesten wel opschieten met eten, want om 8 uur begon de wet t-shirt contest en dan moesten de kinderen vertrekken. Ver voor die tijd stonden de schaars geklede moeders (er kwam er een vertellen dat haar kinderen net zo oud waren als die van ons) van een hen-party al op tafel te dansen, dus we hebben ons prima vermaakt. Vooral Laura en Ilse keken hun ogen uit, terwijl Dennis een beetje moe was en vooral ook op tijd naar huis wilde.
We hebben vanochtend de tent weer opgezet, dit keer op een BIG4 resort (vinden ze zelf) camping. De voorzieningen zijn hier best mooi, maar ik verlang al weer terug naar Magnetic Island, waar je niet eens in de gaten had dat er een weg in de buurt liep (deze camping ligt weer eens naast de snelweg, dat schijnen ze hier handig te vinden) en je zelf maar moest kijken waar je de tent neerzette (hier hebben we een keurig afgebakende en genummerde plek toegewezen gekregen). Zelfs als je hier iets in de koelkast van de gezamenlijke keuken wilt zetten, mag dat alleen in een speciaal wit mandje, tegen inlevering van een borg af te halen bij de receptie. Een pluspunt: de lantaarnpaal die naast de tent staat is niet zo groot (ook weer zoiets van hier: op de snelweg is geen lantaarnpaal te bekennen, maar een dure camping staat er vol mee)! De kinderen hebben het hier echter prima naar hun zin, met twee waterglijbanen, een grote speeltuin en een springkussen.
De komende dagen hangen we hier rond, want verder naar het zuiden regent het de komende week :-(. We hadden ook nog plannen om bij enkele parken in het binnenland te gaan staan, maar daar vriest het ‘s nachts, dus dat zal helaas een andere keer worden. Het is wat dat betreft echt de omgekeerde wereld: we horen allerlei berichten over hoge temperaturen en grote droogte in Nederland, terwijl het hier ongewoon veel regent en wel 6 graden kouder dan normaal is. Gelukkig is dat vooral ‘s nachts te merken, overdag wordt het nog steeds zo’n 25 graden.
Update: net weer wat nieuwe wildlife gezien. In de boom naast onze tent zit een ringtail possum met een baby. Erg schattig! Morgen gaan we overigens met een tourtje naar het Great Barrier Reef. We laten wel weer weten hoe dat bevallen is.

One thought on “Eindelijk weer foto’s

  1. Lekker veel foto’s en een indruk wat een cycloon voor schade kan aanrichten .Er wordt daar ook veel met waarschuwingborden gewerkt en Dennis zal nu ook wel engels lezen want hij leest alles. Hier regent het ook weer meer ,maar daar zijn de boeren blij mee, het was de laatste tijd te lang droog.Veel plezier bij jullie volgende tripje naar de Great Barrier Reef en mooie foto’s maken. Groeten aan allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *