We gaan naar Sydney

We zitten momenteel op Launceston airport te wachten op onze vlucht, dus er is even tijd voor een korte post over de afgelopen dagen. Na Port Arthur hadden we nog grote plannen voor het bezoeken van enkele nationale parken, maar eigenlijk waren we allemaal wel toe aan een paar dagen relaxen. We zijn dus afgelopen zaterdag al naar Launceston gereden en hebben daar voor de laatste twee nachten een cabin geboekt. Bijkomend voordeel is dat Launceston een stuk warmer voelt dan Hobart, omdat de koude wind (vanuit het zuiden?) ontbreekt. We zaten dus gisteren om 8 uur ‘s avonds nog lekker buiten, iets dat je bij Hobart wel uit je hoofd laat! Gisteren zijn we nog even naar de Tasmanian zoo geweest. Een houtje-touwtje dierentuin (de dierenverblijven waren bijvoorbeeld deels gemaakt van zeecontainers en oude gasflessen) in de buurt van onze cabin, waar we o.a. naar het voederen van de Tasmaanse duivels hebben gekeken. Dit voederen bestond uit niet meer dan het werpen van een kangaroepoot in de kooi, maar daarna mochten de kinderen wel een jonge duivel aaien. Alleen Laura durfde.
Zometeen vliegen we dus naar Sydney, waar we ruim 8 jaar geleden voor het laatst waren (toen nog met z’n 2’en). Ik herinner me Sydney als een leuke, dynamische stad en kijk ernaar uit om er weer terug te keren. De komende drie nachten zitten we in een appartement hartje centrum (in Wooloomooloo), dus het plan is de attracties relaxed wandelend te gaan verkennen. We laten snel weten of dat lukt!

7 thoughts on “We gaan naar Sydney

  1. Mooie foto’s van mooie dieren! Die kennen wij inderdaad alleen maar van tv! Zo zitten jullie in Nieuw Zeeland en zo is er alweer anderhalve maand voorbij en zitten jullie alweer in Sydney, dat gaat snel! Veel plezier in Wooloomooloo 😛 En geniet rustig verder 🙂

    • Doen we! Ik liep gisteren om half 10 ‘s avonds nog even naar de convenience store op de hoek van de straat, alleen in mijn shirt en korte broek op sandalen, en dacht “wat is het toch lekker als je gewoon een warm klimaat hebt”. Terwijl ik dit schrijf zie ik aan de overkant van de straat een zwerm kaketoes vliegen. Ook leuk :-). Overigens waren we ‘s middags tot op het bot natgeregend door een tropische regenbui. Gelukkig is dat niet zo erg bij 25 graden.

  2. FF relaxen, ik ken dat nog van Azië. Een week bijgekomen in Bangkok (en zo’n bijzondere stad is dat nou ook weer niet), even geen nieuwe dingen meer doen en nagenieten van wat je al gedaan hebt.

    • Precies dat idee!. We zitten momenteel ook even lekker te relaxen in ons appartement midden in Woolloomooloo. Dat is echt een ontzettend leuk buurtje, op 10-15 minuten lopen van de Opera House. De kinderen hebben net gezwommen in het zwembad dat dat bij het appartementencomplex hoort en Dennis zit nu zijn huiswerk te maken. We zijn echt helemaal tevreden hier!
      Zometeen wel naar het aquarium!

  3. Wij waren er 7 jaar geleden en inderdaad wij waren ook gelijk verliefd op deze stad ,heel anders dan Melbourne . rondom de haven( Darling Harbour) was het erg levendig en van alles te zien . Ga zeker met de kinderen naar het aquarium ,geweldig!! Veel plezier!!!
    Oom Kees en Tante Anneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *