Bizons, herten, geisers en regen

Vandaag zijn we Yellowstone National Park binnen gereden. Daarvoor moesten we wel eerst door Grand Teton National Park wat tegen Yellowstone aan ligt. Dat was helemaal niet vervelend, want we werden getrakteerd op schitterende landschappen (met hele mooie herfstkleuren, zie foto’s) en moesten onderweg stoppen omdat er een flinke kudde bizons de weg overstak. Wij waren daardoor uiteraard blij verrast en stonden uitgebreid te fotograferen, maar enkele Amerikanen hadden blijkbaar haast en probeerden bijna door de bizons heen te rijden. Helaas, een grote bizon ging als een soort klaar-over midden op de weg staan terwijl de rest overstak. Zo’n beest van wel 1000 kilo krijg je niet zomaar weg, dus ze moesten gewoon wachten tot de hele kudde de weg over was.
Eenmaal in Yellowstone zijn we eerste bij de Old Faithful geiser gaan kijken, waarschijnlijk de bekendste geiser ter wereld. Deze barstte keurig op schema uit (zonder dat er zeep oid in gegooid werd), maar het was inmiddels begonnen met regenen, zodat de voorgenomen wandeling langs allerlei andere geisers en warmwaterbronnen letterlijk in het water viel. Het is de rest van de dag ook niet meer gestopt met regenen, zodat de camping waar we wilden overnachten veranderd bleek in een modderig grasveld, vol met grote plassen waar eigenlijk tenten moesten staan. Na ampel beraad besloten we daarom door te rijden tot net buiten het park, waar we gaan overnachten in de 3 Bear Lodge. Onderweg daarheen zijn we nog een roedel herten tegengekomen.
Morgen rijden we het park weer in voor een nieuwe poging om een aantal wandelingen te maken. Hopelijk is het weer dan wat opgeknapt!

6 thoughts on “Bizons, herten, geisers en regen

  1. Dag reizigers,
    Het kan niet op met al die natuur in de Wereld. Prachtig landschap, die kleuren! We genieten mee. liefs piep en miep

  2. WAT EEN PRACHTIGE NATUUR.WE GENIETEN MET JE MEE.
    HET IS HEEL APART OM DE DIEREN ZO DICHTBIJ OP DE FOTO TE KRIJGEN .
    GENIET ER MAAR VAN .GROETJES VAN OPA EN OMA.

  3. Leuk om jullie zo te kunnen volgen! Schitterende plaatjes ondanks de regen. Hopelijk knapt het weer nog wat op……….maakt het wandelen inderdaad een stuk aangenamer!
    Veel plezier en lieve groet vanuit Kudel,
    Roelof & Marianne

  4. De kleuren herinneren ons weer aan de indian summer in Canada. De bizons zijn we daar niet tegengekomen,maar het lijkt me geweldig.Wat jammer van het weer,maar hier komt het ook met bakken uit de lucht,maar hiep hoi soms schijnt de zon:nu dus.
    Groetjes,
    Ma & Pa.

  5. ‘t Is echt zo grappig. Mijn ik-val-beter-in-slaap-als-ik-gelezen-heb-boek speelt zich op dit moment ook af in Yellowstone.
    Winnetou en Old Shatterhand hebben het aan de stok met de Sioux-Ogellalla’s.
    Samen met dikke Jemmy, lange Davy, Hobble Frank, Wohkadeh en het Shoshones opperhoofd Oihka-petay.
    De strijd speelde zich vannacht af bij Firehole River en Koso-tip-tupa (Mond van de Hel).
    Die laatste kon ik niet plaatsen met Google maps, maar ik vermoed dat het tegenwoordig Dragon’s Mouth heet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *