De eerste week in Parkwood

We zitten inmiddels een kleine week in ons ruilhuis in Parkwood, Gold Coast en zijn al behoorlijk gewend aan het raken. Het weer werkt wat dat betreft wel een beetje mee. Het is hier namelijk Nederlands lenteweer (de Nederlandse lente van vorig jaar dan, dit jaar hebben we weinig lente gehad), wat hier zelfs voor de tijd van het jaar (hartje winter) tamelijk bijzonder is. Lenteweer houdt in dit geval in dat het overdag een graad of 21 is, maar ‘s avonds koelt het af tot zo’n 8-9 graden. Dit is allemaal te danken aan een antarctic cold front; koude lucht helemaal vanuit Antarctica, die er voor gezorgd heeft dat er in Zuid-Queensland meer sneeuw gevallen is dan de afgelopen 30 jaar het geval was. Door de koude nachten is het zwembad in onze tuin ook behoorlijk afgekoeld. Ik schat dat de watertemperatuur momenteel niet boven de 12 graden uit komt. Gelukkig is het zeewater nog steeds een graad of 22, dus zodra het weer een beetje strandweer wordt, kunnen we daar gaan zwemmen ;-).

Door het relatief frisse weer hebben we wel veel kunnen doen de afgelopen dagen. We hebben kangoeroes gevoederd en geaaid, koala’s vastgehouden, 2 pretparken verkend (Sea World op dinsdag en Movie World vandaag) en afgelopen woensdag een wandeling gemaakt in Brisbane forest park (zeg maar de Vlietlanden van Brisbane, zij het dat je in dit park met de auto 40 minuten onderweg bent om van de ingang naar de andere kant te komen).

Daarnaast hebben we uitgezocht waar we hier de dagelijkse inkopen kunnen doen. Onze huizenruilers hadden gelukkig wat eerste levensbehoeften achtergelaten zodat we de zaterdag konden doorkomen, maar zondag moesten we toch echt een supermarkt zien te vinden. Gelukkig bleken er in de buurt maar liefst 5 supermarkten te zitten, dus de vraag was alleen welke het gemakkelijkst te bereiken was. We zijn uiteindelijk naar Southport, een kustplaatsje boven Gold Coast, gereden zodat we gelijk het strand daar konden bekijken. Daarna zijn we zondagmiddag naar Lone Pine Koala Sanctuary gereden, ongeveer een uur rijden vanaf ons ruilhuis.

Gold Coast is zo’n beetje het Orlando van Australië, met een groot aantal “Theme Parks” op korte afstand van elkaar. Zo is er een Sea World, een Warner Bros. Movie World, Dreamworld, Wet ‘n Wild, Whitewater world, Aussie world, Paradise country en zo kan ik nog we even doorgaan. We hebben het voordeel dat we momenteel in het laagseizoen zitten en dat er dus allerlei leuke aanbiedingen te vinden zijn voor die parken.  Zo hebben we naast een family year pass voor het eerdergenoemde Lone Pine Koala Sanctuary, inmiddels ook een pas waarmee we 3 weken lang onbeperkt naar Warner Bros. Movie World, Sea world en Wet ‘n Wild kunnen. Wet ‘n Wild is overigens een waterpark, dus we hopen maar dat het daar nog warm genoeg voor wordt!

Dennis heeft inmiddels al twee(!) Engelse boeken uitgelezen. The dairy of a whimpy kid deel 9 en een deel van Mr. Underpants. Wellicht is het verstandig om die laatste zelf ook nog eens door te lezen met het oog op parental guidance ;-).  Dennis heeft ook ontdekt dat hij zich hier prima verstaanbaar kan maken in het Engels, dus hij spreekt nu om de haverklap mensen aan om iets te vragen of op te merken, erg grappig om te zien.
De meisjes zoeken erg veel steun bij elkaar en zijn hier, nog meer dan thuis, 2 handen op één buik. Ze slapen dan ook lekker knus met z’n 2en in een tweepersoonsbed, terwijl er nog een ander bed vrij is. Het tijdsverschil is vooral voor Laura nog wel een issue. Als we “thuis” komen rond een uurtje of zes na een dagje uit, stort Laura volledig in en valt in een diepe slaap om vervolgens om 4 uur ‘s nachts met honger wakker te worden. Hopelijk gaat dat nog veranderen.

 

2 thoughts on “De eerste week in Parkwood

  1. Ziet er zeer gezond uit, het weer is hier ook prima in orde!
    Mooie foto’s, mooi meiden , mooie zoon. Geniet want het is zo weer voorbij (ik weet ervan mee te praten).
    Liefs, (0)Pa en (O) Ma.

  2. Hoi!

    Jullie hebben nog even te gaan. Dus laat die foto’s maar komen.
    En hoop dat Laura snel wat minder last heeft van de jet lag.
    Alles verder goed hier.

    Groetjes Margreet, Sander, (o)pa en (o)ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *